Čiščenje ušes z ušesnimi tulci

Ušesni tulci so naravno sredstvo za čiščenje ušesnega masla in za odpravljanje bolečin v predelu glave, pri šumenju v ušesih ter vnetju sinusov.

Cena od 45 €Rezervirajte termin

Odmaševanje ušes je 2500 let stara tehnika, ki so jo uporabljali že Egipčani, Kitajci, Tibetanci, Indijanci in Maji. Kadar je v ušesu presežek cerumna oz. ušesnega masla lahko pride do tiščanja in šumenja v ušesih, predvsem pa je prvi znak slabši sluh in srbenje ušes. Ušesne tulce se je uporabljalo kot naravno sredstvo za čiščenje ušes in za odpravljanje bolečin v predelu glave, pri šumenju v ušesih, pri prehladih in gripi, vnetju sinusov, bolečega grla, glavobolov, migren, vrtoglavice, senenega nahoda. Terapija se uporablja za izenačevanjem pritiska pri letenju ali potapljanju ali tudi le za sprostitev.

Topli valovi zraka, do katerih pride zaradi gorečega plamena, delujejo kot blaga masaža bobniča. Toplota nežno prihaja do srednjega ušesa in stimulira cirkulacijo ter nežno masira uho in mehča ušesno maslo. Ustvari se vakuum, ki izvleče ušesno maslo, glivice in bakterije iz ušesa. Pritisk na področju ušes, čela in obnosne votline se izravna. Ta fizikalni učinek blaži bolečine na področju ušes in glave. Terapija pomaga tudi pri zamašenem nosu in izboljša se zaznava vonjav.

Čiščenje ušes se priporoča 1-2 x letno.

Ušesni tulci se odsvetujejo:

  • če imate poškodovan bobnič
  • vnetje ušes
  • če imate vstavljen kakšen aparat v grlu ali ušesu
  • če ste bili operirani na ušesu

 

Cenik

TRETMA Z UŠESNIMI TULCI:
Masaža obraza + tulci 45 min…45 €
Masaža telesa + tulci 75 min…69 €
Masaža telesa + tulci 90 min…85 €

 

Kontaktirajte nas in obiščite naš studio v Ljubljani.