Ajurvedska masaža za otroke in mladostnike

pomaga pri motnji pozornosti in hiperaktivnosti, za pridobivanje lažje koncentracije in učenje. Poskrbela bo tudi za miren spanec.

Cena od 30 €Rezervirajte termin

Otroci in mladostniki so bolj dejavni kot kdaj koli prej, umsko in telesno. Če jih naučimo obvladovanja stresa in zavedanja telesa, ko so mladi, to lahko pomaga preprečiti bolečine in slabe navade kasneje v življenju.

Masaža koristi otrokom na številne načine, izboljša kakovost življenja ter splošno zdravje in dobro počutje. Masaža pomaga otrokom, da lažje premagajo izpitne strese, se znajo sprostiti ter postaviti ob rob številnim izzivom, ki jih imajo v mladih letih. Masaža pomaga tudi pri motnji pozornosti in hiperaktivnosti za pridobivanje lažje koncentracije in učenje. Nežna ajurvedska masaža bo poskrbela tudi za miren spanec. Z masažo se krepi tudi otrokov imunski sistem. Masaža otrok se priporoča od 5-15 leta.

 

Masaža se priporoča otrokom v različnih situacijah življenja:

masaza otrok in mladostnikov

 • če imajo boj v socialnih situacijah
 • trpijo zaradi nedavne izgube ali večje spremembe
 • pri fizičnem stanju, kot je sladkorna bolezen,…
 • pri anksioznosti ali depresiji
 • pri motnji hranjenja ali motnji telesne podobe

 

Masaža dokazano poveča dopamin

hormon dobrega počutja in zmanjša kortizol- stresni hormon. To pomaga pri uravnavanju ravni anksioznosti in stresa, ki lahko postaneta neuravnotežena zaradi družbenih, družinskih in akademskih pritiskov.

Masaža se lahko uporablja kadar koli v otroštvu, vendar je še posebej koristna v starosti od 8 do 16 let, ko lahko pride do hitre rasti otroka. Pri hitri rasti, se bodo otrokove kosti podaljševale hitreje, kot lahko rastejo okoliška tkiva, mišice in ligamenti. Hitra kostna rast povzroči napetost mišic, kar je ponavadi najbolj očitno v stegenskih in mečnih mišicah. Med pospešeno rastjo so otrokove mišice stalno napete, kar je lahko boleče. Masaža pomaga mišicam, da se osvobodijo napetosti ter odpravlja akutne in kronične bolečine. Masažne tehnike prav tako pomagajo raztegniti mišice. Na ta način se mišice podaljša, sprosti ter poveča se elastičnost tkiva. Masaža prav tako pomaga pri odstranjevanju odpadnih snovi iz telesa po večjih športnih dejavnosti.

 

Prednosti masaže otrok so:

 • krepitev imunskega sistema otrok
 • sprostitev in umirjanje
 • vrača veselje in navdušenje ter lajša zgodnjo depresijo in slabo samopodobo
 • lajšanje napetih ali obremenjenih mišic po športni dejavnosti
 • lajšanje glavobolov
 • lajšanje nespečnosti
 • pomirjanje anksioznosti in povrne občutek povezanosti in pripadnosti

Dobro je, da poskrbimo za najmlajše, saj tudi oni potrebujejo masažo. Masaža pomaga pri simptomih, kot sta bolečina in zmanjšana prožnost, da otrokom omogoči nebolečo telesno dejavnost od otroštva do adolescence. Z masažo se prav tako izboljša kakovost spanja, zagotovi več energije, poveča koncentracijo in sposobnost učenja. Imamo samo eno telo, naj se skrb za dobro počutje začne že v otroštvu, da bomo imeli srečnejše in bolj zdrave otroke in najstnike.

ACCESS BARS terapija za otroke

Za otroke se priporoča tudi Access bars terapija, ki jim omogoči globoko sprostitev.To sproščeno stanje omogoča boljše zavedanje oziroma tudi izboljšano pozornost, koncentracijo ter pripomore k umirjenosti otroka. Access bars terapija izboljša učne sposobnosti otroka ter pomaga otrokom, ki imajo težave s pozornostjo in slabšo koncentracijo.

 

Cenik

ABJANGA – Ajurvedska masaža za otroke
30/45/60 minut … 30/45/ 55 €

ACCESS BARS terapija ZA OTROKE
30 min… 35 €
KOMBINACIJA: ajurvedska masaža telesa 30 min + 20 min Access bars 50 min….50 €

 

Kontaktirajte nas in obiščite naš studio v Ljubljani.