Pomlajevalni program

za razstrupljanje, regeneracijo telesa in obnovo vitalnosti

Regenerativni programi za pomlajevanje in razstrupljanje telesa

Čiščenje telesa od nakopičenih strupov je pomembna preventiva v ajurvedskem zdravljenju. Pomlajevalni program se priporoča ob menjavi sezon, 1-2 x letno, še posebej pa v spomladanskem času, ko telo naravno teži k čiščenju in izločanju strupov. Razstrupljanje je še kako smotrno v današnjem času, saj je onesnaženje vedno večje. Pri razstrupljanju se z dieto in zelišči razbremenijo jetra in prebavni trakt, tretmaji pa globinsko sprostijo mišični in živčni sistem. Ajurvedske tretmaji pomagajo pri izločanju zastalih strupov, ojačajo imunski sistem in upočasnijo procese staranja. Kar se pokaže na boljšem počutju in povečani vitalnosti. V programu se izvaja kombinacija oljne masaže, širodare ter tretma nasja. Po potrebi se izvajajo tudi ušesna, očesna kopel ali dodatni tretmaji za križ, kolena ali vrat.

ajurvedsko razstrupljanje telesaAjurveda pravi, da je zdravje vitalno ravnovesje med telesom, umom in zavestjo ter ravnovesje med tremi osnovnimi telesnimi energijami t.i. došami:

  1. vata (energija gibanja),
  2. pita (energija metabolizma, transformacije),
  3. kapha (energija oblikovanja in trdnosti telesne strukture) .

 

Pomlajevanje telesa in globoka sprostitev z ajurvedskimi tretmaji

S tretmaji kot so ajurvedska masaža telesa, širodara ter ostalimi tretmaji  se na novo vzpostavi ravnovesje. V času programa je predpisana ajurvedska dieta ter očiščevalna zelišča za čiščenje prebavnega trakta in jeter. Priporočajo se večdnevni tretmaji: 3 do 10 dni, ki potekajo v zaporednih dneh da se doseže večji terapevtski učinek. Prvi dan se telo sprosti, naslednje dni pa se začne temeljitejše izločanje toksinov iz telesnih tkiv. Pride do globljega čiščenja in pomlajevanja telesa.

Pomlajevalni program poleg masaž telesa z olji, vključuje tudi širodaro. Širodara se priporoča za lajšanje glavobolov, nespečnosti, utrujenosti in izgorelosti. Širodara je posebna ajurvedska tehnika, kjer se neprekinjen tok toplega olja s počasnimi gibi usmeri na čelo in tretje oko. Priporoča se pri pogostem glavobolu, za uravnavanje visokega krvnega tlaka, utrujenosti, izgorelosti in za umirjanje stresa. Širodara vpliva tudi na  podzavestne nivoje in nas osvobaja potlačenih čustev. Program še posebej odpravlja bolečine v križu, ramenih, vratu, v kolenih ter ostalih sklepih. Sprosti celotno mišičje ter pomiri živčni sistem. Izboljša se tudi postava in gibanje telesa.

Večdnevni tretmaji so namenjeni globljemu razstrupljanju in pomlajevanju telesa ter povrnitvi dobrega počutja in občutka harmonije. Masaže in kopeli revitalizirajo telo in vzpostavijo psihofizično ravnovesje.

 

Dodatna pomoč pri razstrupljanju

razstrupljanje telesaTretmaji so učinkovitejši, če jih dopolnimo z dieto in sicer se pri ajurvedskem čiščenju telesa svetuje enolična dieta – t.i. monodieta s kičerijem, ki je lahko prebavljiva jed. Kičeri je sestavljen iz basmati riža in fižola mung dal, tako da ni občutka lakote, telo pa se razstruplja in prebavni trakt obenem počiva. Telo se učinkovito razstrupi, izgubi se tudi kakšen kilogram ali več brez občutka lakote. V telesu se zaradi nepravilne prehrane, onesnaženosti okolja in hrane ter vsakodnevnega stresa kopičijo strupi. Vse to povzroča pešanje imunskega sistema, splošno utrujenost, slabo prebavo, razdražljivost in lahko vodi tudi v večje zdravstvene težave.

 

Savnanje in uporaba vročih kopeli

V dnevih, ko izvajamo program, je priporočljivo savnanje ali vroče kopeli. Dieta in masaže spodbudita, da se toksini iz tkiv pomaknejo nazaj v cirkulacijo in se izločijo preko prebavil ter preko potenja z uporabo savne ali vroče kopeli.

CENIK

ENODNEVNI PAKETI
PAKET SPROSTITVE:  abjanga + širodara
ajurvedska masaža telesa + polivanje čela s toplim oljem
135 min…120 €

CENIK VEČDNEVNI PROGRAM 3-5-7 DNI >>

 

Kontaktirajte nas in obiščite naš studio v Ljubljani.