Masažna tehnika za čiščenje sinusov – NASJA

Pri kroničnem ali akutnem vnetju sinusov se izvaja ajurvedska tehnika nasja, ki uspešno odmaši sinuse in pomaga pri izločanju sluzi.

Cena od 45 €Rezervirajte termin

Vnos ajurvedskih kapljic Anu Taila očisti in pomiri sluznico sinusov. Poleg zeliščnih kapljic se uporablja tudi ghi, ta pomiri, obnovi in zaščiti nosno sluznico.

Ajurvedski tretma se izvaja z zeliščno inhalacijo, masažo predela sinusov kar pripomore k lajšanju sinusnih glavobolov in izboljša cirkulacijo v predelu sinusov.

Pri kroničnem vnetju sinusov se tretma priporoča nekajkrat letno ter redna uporaba zeliščnih kapljic v akutnem obdobju ter uporaba ghee kapljic v obdobju mirovanja.

Pomembno je, katera zeliščna olja se pri tem uporabljajo:

 • POMIRJEVALNA OLJA
  za sprostitev, dober spanec ali izboljšanje koncentracije
 • OČIŠČEVALNA OLJA
  pri prehladu, zamašenih sinusih, glavobolih, problemih z očmi in grlom,
 • HRANILNA OLJA
  zmanjša bolečino in napetost v vratu, pomaga pri vdrtih očeh in podočnjakih,
  hripavem glasu, migreni, oteženem govoru, izguba las ali prehitro sivenje las, problemi z zobmi

Pri vnetju sinusov je pomebna prehrana in sicer se priporoča upoštevanje kapha diete (zmanjšano uživanje mlečnih izdelkov in pšenice ter na splošno izogibanje tovarniški, predelani hrani, da se vnaša čim manj toksinov v telo). Pri kroničnem vnetju sinusov gre velikokrat za preobčutljivost vata/pita konstitucije, kjer je potrebno umirjanje vata in pita doše. Dobro je uživanje ajurvedskih zelišč kot so sitopaladi prah, tulasi in immugen (jemanje 2-3 mesece). Ter uporaba naravnih antibiotikov kot so kurkuma, zlati pečatnik ter ostali zeliščni antibiotiki za krepitev imunskega sistema. Ter uporaba ingverja v obliki nastrgane kaše (1 žlička kaše z 1 žličko medu – 2-3x dnevno) ali v obliki čajev z sladkim korenom ali medom. Čaj iz sladkega korena tudi pomirja sluznice sinusov in pljuč. Za odmašitev sinusov se lahko uporabi tudi stisnjen sok iz česna, po 2-3 kapljice v vsako nosnico.

V akutnem obdobju je priporočljivo izvajati vsakodnevne inhalacije z ingverjem (svež ali v prahu), kamilicami ali kapljico ekvaliptusovega eteričnega olja. Inhalacija se izvaja 5-10 minut tik pred večernim odhodom v posteljo, da ne prepihamo segretih sinusov.

Prav tako se odsvetuje uživanje mrzle hrane (npr. direktno iz hladilnika) in pijače, pijejo se le topli napitki ali vsaj sobna temperatura.

 

Nasja se ne izvaja zaradi spremenjene cirkulacije v telesu

 • med nosečnostjo
 • takoj po obroku
 • kopeli ali savni (cca. 45 min)
 • Nasjo tudi ni dobro izvajati tik pred odhodom iz stanovanja na mrzel zrak, zaradi vlažnih sinusov; cca. 30 minut.
 • Prav tako se ne izvaja po uživanju alkohola.

 

Cenik

NASJA – nega pri vnetju sinusov
45/ 60 min… 45/55 €

 

Kontaktirajte nas in obiščite naš studio v Ljubljani.