Medicinska pedikura

je specializirana vrsta pedikure, ki se osredotoča na zdravljenje in nego stopal ter nohtov

Cena od 40 €Rezervirajte termin

Komu je namenjena medicinska pedikura?

Medicinska pedikura je namenjena predvsem ljudem z različnimi stopalnimi težavami, kot so kurja očesa, trda koža, vraščeni nohti, glivične okužbe, različne deformacije stopal itd.

Stopala so eno od najbolj obremenjenih delov našega telesa, zato je njihova pravilna nega in zdravljenje ključnega pomena za ohranjanje zdravih in lepih stopal. Medicinska pedikura je namenjena tako moškim kot ženskam vseh starosti, ki imajo težave s stopali in nohti ter si medicinska pedikura ljubljanaželijo olajšanja neprijetnih simptomov ter izboljšanja splošnega zdravja in udobja stopal.

 

Kako poteka medicinska pedikura?

Pred začetkom medicinske pedikure je običajno opravljen temeljit pregled stopal in nohtov, da se določi narava in resnost težav ter ustrezen pristop k zdravljenju.

Medicinska pedikura se izvaja tudi pri ljudeh z določenimi zdravstvenimi stanji, kot so diabetes, arterijska ali venska insuficienca, revmatoidni artritis ali druga stanja, ki lahko vplivajo na zdravje stopal. V teh primerih je še posebej pomembno, da se izvaja medicinska pedikura, saj lahko pravilna nega in zdravljenje pomagata preprečevati resne zaplete, kot so razjede, razjedanje tkiva in okužbe.

 

Odpravljanje trde kože in kurjih očes

Ena od ključnih nalog medicinske pedikure je odstranjevanje trde kože in kurjih očes. To ni le kozmetični postopek, temveč pomembno prispeva k udobju posameznika in preprečuje nastanek bolečih izrastkov na stopalih. Redna nega tudi preprečuje nastanek razpok in razjed, ki bi lahko služile kot vhodna vrata za mikroorganizme.

Pravilna nega nohtov

Medicinska pedikura vključuje skrbno oblikovanje in obrezovanje nohtov, s čimer se preprečuje vraščanje nohtov, kar lahko povzroči hude bolečine in okužbe.

Preventiva pred okužbami

Redna medicinska pedikura pomaga zmanjšati tveganje za okužbe stopal, saj se med postopkom odstranijo bakterije in glive, ki se lahko razmnožujejo na koži stopal.

Lajšanje bolečin

Mnogi ljudje trpijo zaradi bolečin in nelagodja v stopalih, kar omejuje njihovo sposobnost gibanja. Medicinska pedikura lahko pomaga lajšati bolečine in nelagodje ter izboljšati kakovost življenja.

Izboljšanje cirkulacije

Masaža, ki je del medicinske pedikure, spodbuja boljšo cirkulacijo v stopalih, kar pripomore k boljšemu pretoku krvi in vitalnosti stopal.

Pri izvajanju medicinske pedikure se izvajalec osredotoča tudi na higieno in sterilnost, saj je pomembno preprečevanje morebitnih okužb in negativnih posledic za stranko. Higiena in sterilnost sta ključnega pomena pri preprečevanju prenosa glivičnih okužb, virusov in bakterij ter v skladu s standardi za varnost pacientov.

 

Kdaj je medicinska pedikura priporočljiva?

Diabetiki: Ljudje s sladkorno boleznijo so pogosto bolj nagnjeni k težavam s stopali, zato je redna medicinska pedikura priporočljiva za preprečevanje zapletov.

Starejši posamezniki: S staranjem se stopala pogosto soočajo s težavami, kot so trda koža, kurja očesa in nepravilnosti nohtov. Medicinska pedikura je lahko še posebej koristna pri starejših posameznikih za ohranjanje mobilnosti in udobja.

Športniki: Aktivni posamezniki, ki se ukvarjajo s športom, pogosto izpostavljajo svoja stopala dodatnemu stresu. Medicinska pedikura lahko pomaga pri preprečevanju poškodb in ohranjanju zdravja stopal pri športnikih.

 

Cenik

Wellnes medicinska pedikura cca. 45 minut….40 €
Bolj zahtevna medicinska pedikura: 60 min….55 €
Sanacija vraščenega nohta ….. 13 €
Sanacija ragad (razpok na peti) ….. 13 €
Sanacija kurjega očesa….. 13 €
Sanacija otiščancev….. 13 €
Permanentno lakiranje…. 20 €
Kratka redna pedikura- sanacija težav 15 min….20 €
Wellnes medicinska pedikura 40 minut + masaža stopal 20 minut…. 55 €

Kontaktirajte nas za medicinsko pedikuro in obiščite naš studio v Ljubljani.