Medicinska pedikura

je specializirana vrsta pedikure, ki se osredotoča na zdravljenje in nego stopal ter nohtov

Cena od 40 €Rezervirajte termin

Kaj je medicinska pedikura?

Namenjena je predvsem ljudem z različnimi stopalnimi težavami, kot so kurja očesa, trda koža, vraščeni nohti, glivične okužbe, različne deformacije stopal, zajema pa tudi estetsko pedikuro.

Estetska pedikura, pogosto imenovana tudi wellnes pedikura je tretma, namenjen pomlajevanju in izboljšanju videza vaših stopal.

Stopala so eno od najbolj obremenjenih delov našega telesa, zato je njihova pravilna nega in zdravljenje ključnega pomena za ohranjanje zdravih in lepih stopal. Medicinska pedikura je namenjena tako moškim kot ženskam vseh starosti, ki imajo težave s stopali in nohti ter si medicinska pedikura ljubljanaželijo olajšanja neprijetnih simptomov ter izboljšanja splošnega zdravja in udobja stopal.

Pred začetkom medicinske pedikure je običajno opravljen temeljit pregled stopal in nohtov, da se določi narava in resnost težav ter ustrezen pristop k zdravljenju. Izvajalec medicinske pedikure je strokovno usposobljen, ima znanje o anatomiji stopal, boleznih in stanjih, ki vplivajo na zdravje stopal.

 

Kako poteka medicinska pedikura?

Postopek se začne s pomirjujočim namakanjem stopal v topli vodi, prepojeni z eteričnimi olji ali kopalnimi solmi. Ta začetni korak pomaga zmehčati kožo, sprostiti mišice in pripraviti vaša stopala na tretma, ki je pred vami.

Po namakanju bodo vaša stopala oluščena z nežnim pilingom, da se odstranijo odmrle kožne celice in razkrije bolj gladka in mehka koža. Naslednji korak je oblikovanje in striženje nohtov, ki mu sledi nega obnohtne kožice, da bodo vaši nohti videti urejeni in negovani.

Za zaključek medicinske pedikure se izvaja sproščujoča masaža stopal, ki spodbuja prekrvavitev, blaži napetost in izboljša splošno počutje stopal. Zadnji dotik vključuje nanos laka po vaši izbiri na vaše nohte, dodajanje barve kar doda pridih razkošja.

 

Učinki medicinske pedikure

Medicinska pedikura se izvaja tudi pri ljudeh z določenimi zdravstvenimi stanji, kot so diabetes, arterijska ali venska insuficienca, revmatoidni artritis ali druga stanja, ki lahko vplivajo na zdravje stopal. V teh primerih je še posebej pomembno, da se izvaja medicinska pedikura, saj lahko pravilna nega in zdravljenje pomagata preprečevati resne zaplete, kot so razjede, razjedanje tkiva in okužbe.

Odpravljanje trde kože in kurjih očes: ena od ključnih nalog medicinske pedikure je odstranjevanje trde kože in kurjih očes. To ni le kozmetični postopek, temveč pomembno prispeva k udobju posameznika in preprečuje nastanek bolečih izrastkov na stopalih. Redna nega tudi preprečuje nastanek razpok in razjed, ki bi lahko služile kot vhodna vrata za mikroorganizme.

Pravilna nega nohtov

Medicinska pedikura vključuje skrbno oblikovanje in obrezovanje nohtov, s čimer se preprečuje vraščanje nohtov, kar lahko povzroči hude bolečine in okužbe.

Preventiva pred okužbami

Redna medicinska pedikura pomaga zmanjšati tveganje za okužbe stopal, saj se med postopkom odstranijo bakterije in glive, ki se lahko razmnožujejo na koži stopal.

Izboljšanje cirkulacije

Masaža, ki je del medicinske pedikure, spodbuja boljšo cirkulacijo v stopalih, kar pripomore k boljšemu pretoku krvi in vitalnosti stopal.

 

Vzdrževanje zdravih stopal

Prednosti uživanja v redni medicinski pedikuri daleč presegajo zgolj estetsko privlačnost. Tukaj je nekaj ključnih prednosti, ki jih lahko uživate, ko svojim stopalom privoščite to razkošno izkušnjo:
Samooskrba in razvajanje: medicinska pedikura vam nudi prepotrebno priložnost, da si privoščite nekaj samonege in razvajanja. Če si vzamete čas in si privoščite svojo spa izkušnjo, lahko izboljšate svoje razpoloženje in dobro počutje.

Vzdrževanje zdravih stopal: Z odstranjevanjem odmrle kože, striženjem nohtov in vlaženjem stopal medicinska pedikura pomaga ohranjati zdravje in higieno vaših stopal. Redna pedikura lahko prepreči običajne težave s stopali in poskrbi, da so vaša stopala videti in se počutijo najboljše.

Pri izvajanju medicinske pedikure se izvajalec osredotoča tudi na higieno in sterilnost, saj je pomembno preprečevanje morebitnih okužb in negativnih posledic za stranko. Higiena in sterilnost sta ključnega pomena pri preprečevanju prenosa glivičnih okužb, virusov in bakterij ter v skladu s standardi za varnost pacientov.

 

 

Cenik

Wellnes medicinska pedikura cca. 45 minut….40 €
Bolj zahtevna medicinska pedikura: 60 min….55 €
Sanacija vraščenega nohta ….. 13 €
Sanacija ragad (razpok na peti) ….. 13 €
Sanacija kurjega očesa….. 13 €
Sanacija otiščancev….. 13 €
Permanentno lakiranje…. 25 €
Wellnes medicinska pedikura 45 minut + masaža stopal 15 minut…. 55 €

Kontaktirajte nas za medicinsko pedikuro in obiščite naš studio v Ljubljani.