Splošni pogoji

Pogoji poslovanja

Spletna trgovina Ajurveda je v lasti Renata Marini s.p., Ajurvedske terapije in svetovanje; v nadaljnjem besedilu “trgovec”. Pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberite spodaj navedene  splošne pogoje. Z uporabo spletne strani se strinjate z navedenimi pogoji. Trgovec si  pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so za kupce zavezujoče. Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

 

PODATKI O TRGOVCU

Ime podjetja : Renata Marini s.p.
Sedež : Belokranjska ul. 5, 1000 Ljubljana
GSM : 041 987 036
e-naslov : info@ayurveda-terapije.com

VPIS V POSLOVNI REGISTER:
Številka: 316-02-05295-2011/2
Datum: 17.06.2011

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene v spletni trgovini www.ayurveda-terapije.com/trgovina  so navedene v EUR in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), saj DDV ne obračunavamo na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV). Cene veljajo ob sklenitvi pogodbe oziroma v trenutku potrditve nakupa s strani kupca.

Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

KORAKI NAKUPA – SKLENITEV POGODBE

Uporabnik izbere artikel/le, ki si ga/jih želi in jih s klikom na gumb ‘dodaj v košarico’ doda v košarico. Med nakupom lahko kupec iz košarice kadarkoli odstrani artikle s klikom na gumb “odstrani”.  Ko kupec zaključi z zbiranjem artiklov v košarici, klikne na gumb ‘k blagajni’. Po kliku se pojavi okno, v katerem kupec vnese zahtevane osebne podatke. Kot pogoj za nakup je obvezna izpolnitev vseh polj z zahtevanimi osebnimi podatki. Ko kupec izpolni vse potrebne podatke za zaključek nakupa odkljuka »Strinjam se s pogoji uporabe« in klikne na gumb ‘Potrditev’ .  Nato se odpre novo okno z vsemi podatki o nakupu izdelka/ov, prav tako se lahko dodajo posebne opombe k naročilu. Po pregledu kupec klikne »Potrditev naročila« s čemer je nakup zaključen in pogodba med kupcem in prodajalcem sklenjena. Po zaključenem nakupu bo kupec na svoj e-naslov prejel potrdilo o podrobnostih naročila oziroma sklenitvi pogodbe.

Prodajalec si pridržuje pravico, da v roku 2 dni od dneva nakupa enostransko odstopi od pogodbe, v kolikor izbrani artikel ne bi bil več na zalogi oziroma ga ni možno dobaviti v razumnem roku. Sklenjena pogodba je shranjena pri podjetju. Kupec lahko izvod pogodbe prejme na podlagi pisne zahteve.

DOSTAVA

Cena dostave izbranega artikla/ov je po ceniku Pošte Slovenije,  v kar je vključen tudi strošek posredovanja pošte pri plačilnem prometu.

Naročeno blago vam bo dostavljeno najkasneje v 10 dneh, običajno v 3 -5 delovnih dneh. Ob predhodnem obvestilu kupcu po elektronski pošti ali telefonu, si trgovec izjemoma pridržuje pravico do daljšega roka dobave naročenega blaga. V primeru večjih naročil se trgovec ter kupec za rok dobave dogovorita po telefonu oziroma elektronski pošti.

Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema izdelkov:

  • osebno na sedežu podjetja;
  • po poštnem povzetju, v tem primeru se plačajo tudi poštni stroški.

NAČINI PLAČILA

Trgovec uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

  • z gotovino ob prevzemu, v tem primeru velja spletna cena (glej točko 5.);
  • z vnaprejšnim nakazilom kupnine na transakcijski račun Trgovca po izdelani ponudbi oz. predračunu, v tem primeru velja spletna cena (glej točko 5.);

VKLOPI RAZUM, ZAHTEVAJ RAČUN

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

VRAČILO BLAGA

V primeru, da vam naročeni artikli ne ustrezajo, imate po prejemu blaga na voljo 14 dni časa, da pisno odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Stroške vračila krije kupec. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu najkasneje v roku 14-ih dneh od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Če je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Artikel po vaši želji zamenjamo oziroma vam vrnemo denar najkasneje v 14 dneh po prejetju artikla. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

 IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine Ajurveda so le informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete vašega zdravnika ali zdravstvenega osebja, prav tako niso in ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznane s strani zdravstvenih avtoritet.
Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v spletni trgovini niso bili ocenjeni s strani odgovornih državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so le informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).
V primeru, da jemljete kakršnakoli zdravila in/ali druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le-teh z našimi živili posvetujete s svojim zdravnikom.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

V kolikor prejeti artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo običajno rabo oziroma nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene, mora o napaki obvestiti trgovca v roku osmih dni.  V opisanem primeru lahko kupec v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo, ustrezno znižanje kupnine ali odstopi od pogodbe. Kupec lahko odstopi od pogodbe le, če je poprej pustil trgovcu primeren dodaten rok za izpolnitev pogodbe. Kupec lahko blago vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na svoje stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

VAROVANJE PODATKOV IN ZASEBNOST

Vsi podatki, pridobljeni ob naročanju, bodo uporabljeni izključno v namene lastne spletne trgovine in ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam ali uporabljeni v kakršnekoli druge namene. Pridobljeni podatki bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov. Vsi posredovani podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

ODGOVORNOST

Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Trgovec ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo Trgovec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.

Čeprav se Trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Trgovec stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletnem mestu. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletnem mestu.

Trgovec od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. V primeru poškodovanja pošiljke to stori tako, da pošiljko prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. Trgovec bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.