Politika zasebnosti

Obvestilo o varstvu podatkov

Veseli nas, da obiskujete našo spletno stran in se vam zahvaljujemo za zanimanje. Varovanje vaše zasebnosti med obiskom naše spletne strani nam je pomembno, zato vas prosimo, da si preberete spodnje informacije, kako ravnamo z vašimi podatki. Želimo vas opozoriti, da to obvestilo o varstvu podatkov ne velja za podatke, ki jih ne pridobimo preko spletne strani. Obiskovalce naših spletnih strani izven Slovenije prav tako obveščamo, da je to obvestilo o varstvu podatkov skladno z zakonodajo in pravili Republike Slovenije, kar pomeni, da ne velja nujno enako za zakonodajo in pravila vaše domače države. S podatki, ki nam jih posredujete z obiskom naše spletne strani, bomo ravnali skladno z veljavno zakonodajo in pravili Republike Slovenije.

1.     Vsebina

V tem obvestilu o varstvu podatkov boste našli informacije o tem:

 • za katere spletne strani to obvestilo o varstvu podatkov velja
 • kakšne vrste vaših osebnih podatkov (če sploh) smemo pridobivati in na kakšen način
 • kaj je namen obdelave osebnih podatkov
 • kakšne so posledice (če sploh), če se odločite, da osebnih podatkov ne boste posredovali
 • kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo
 • kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, ki jih obdelujemo

2.     Spletne strani, za katere velja to obvestilo o varstvu osebnih podatkov

Prosimo, upoštevajte, da to obvestilo o varstvu podatkov velja samo za strani ter različne podstrani z naslednjim URL spletnim naslovom: www.ayurveda-terapije.com. S klikom na katero od povezav, ki so prikazane na naši spletni strani, boste morda našo spletno stran zapustili in dostopali do tujih spletnih strani, za katere to obvestilo o varstvu podatkov ne velja. Na to morda ne boste posebej opozorjeni, čeprav se takrat, ko vas povezava preusmeri na spletno stran, ki je ne upravljamo oziroma nadzorujemo, v večini primerov odpre novo okno brskalnika. Včasih pa temu ni tako. Zato vam svetujemo, da vedno najprej preverite spletni naslov (URL) protokola za izmenjavo nadbesedil (hypertext transfer protocol (HTTP)), ki ga prikazuje vaš spletni brskalnik in preverite, če ste še vedno na naši spletni strani, preden posredujete kakršne koli osebne podatke, ki bi jih spletna stran zahtevala. Če ne gre za našo stran, to obvestilo o varstvu osebnih podatkov za vaš obisk spletne strani ne bo veljalo. Skrbno preberite opombe glede varstva osebnih podatkov, izjave o zasebnosti ali druga pravila tujih spletnih strani, ki jih obiščete, preden jim pošljete e-pošto ali jim posredujete osebne podatke, saj se lahko pravila o varstvu podatkov, izjave o zasebnosti in pravila, ki bodo veljala za vaš obisk spletne strani, poslano e-pošto ali osebne podatke na teh spletnih straneh zelo razlikovali od našega obvestila o varstvu podatkov. Naša spletna stran ni namenjena otrokom mlajšim od 18 let. Osebe mlajše od 18 let preko naše spletne strani ne smejo posredovati osebnih podatkov in teh podatkov namerno ne zbiramo. Če ste mlajši od 18 let, ne uporabljajte naše spletne strani in preko nje ne posredujte nobenih podatkov, ne kupujte preko naše spletne strani, ne uporabljajte interaktivnih ali javnih funkcij komentiranja na naši spletni strani in ne pošiljajte podatkov o sebi. Če ugotovimo, da smo brez soglasja staršev ali skrbnikov zbirali ali prejeli osebne podatke od oseb, mlajših od 18 let, bomo te podatke izbrisali. Če mislite, da imamo podatke o otrocih, mlajših od 18 let, vas prosimo, da nam to sporočite na info@ayurveda-terapije.com.

3.     Ime in kontaktni podatki nadzornika

Nadzornik v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov in drugih nacionalnih predpisov o varstvu podatkov je:

Ime podjetja : Renata Marini s.p.
Sedež : Belokranjska ul. 5, 1000 Ljubljana
GSM : 041 987 036
e-naslov : info@ayurveda-terapije.com

4.     Splošne informacije o obdelavi podatkov

4.1.            Obseg obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke obdelujemo samo, če je to potrebno za zagotavljanje normalnega delovanja spletne strani, naših vsebin in storitev. Vaše osebne podatke običajno obdelujemo šele takrat, ko od vas prejmemo ustrezno soglasje. Izjema velja samo za tiste primere, ko vašega predhodnega soglasja ne moremo prejeti iz opravičljivih razlogov in ko obdelavo podatkov dovoljuje zakon oziroma druga pravna osnova. Ker želimo uporabnikom naše spletne strani zagotoviti čim boljšo izkušnjo obiska, lahko zbiramo demografske in skupne podatke o obiskovalcih, ki dostopajo do naše spletne strani. “Demografski podatki” so podatki kot na primer starost, spol in geografska lokacija. “Skupni podatki” so podatki o skupini ali kategoriji storitev ali uporabnikov. V obeh primerih te podatke obdelujemo v anonimni obliki na način, da osebe, na katero se podatki nanašajo in ki je zajeta v demografske ali skupne podatke, ni več mogoče identificirati.

4.2.            Pravna osnova za obdelavo osebnih podatkov

V kolikor od vas prejmemo soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov, kot pravna osnova velja 6.(1)(a) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov (“SUVP”). Če je obdelava osebnih podatkov potrebna za izvedbo pogodbe, v kateri ste vi pogodbena stranka, pravno osnovo predstavlja 6.(1)(b) člen SUVP. Enako velja tudi za postopke obdelave, ki so potrebni za izvedbo predpogodbenih ukrepov. V kolikor je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za izpolnitev zakonskih obveznosti, pravno osnovo predstavlja 6.(1)(c) člen SUVP. V primeru, da vaši upravičeni interesi ali interesi druge fizične osebe zahtevajo obdelavo osebnih podatkov, pravno osnovo predstavlja 6.(1)(d) člen SUVP. Če je obdelava podatkov potrebna za zaščito ali zaradi upravičenih interesov vas ali tretje osebe in če interesi ali osnovne pravice in svoboščine subjekta podatkov nimajo prednosti pred našimi upravičenimi interesi ali upravičenimi interesi tretje osebe, pravno osnovo za obdelavo podatkov predstavlja 6.(1)(f) člen SUVP.

4.3.            Prenos osebnih podatkov

Odvisno o namena, predvidenega v tem obvestilu o varstvu podatkov, bomo vaše osebne podatke posredovali naslednjim prejemnikom:

 • izvajalcem IT storitev, ki jih uporabljamo;
 • prevoznim podjetjem za dostavo blaga;
 • bančnim institucijam za obdelavo plačil;
 • pooblaščenim fizičnim osebam, ki delajo za nas;
 • drugim prejemnikom skladno z vašim soglasjem.

Izvajalce IT storitev najemamo izven vaše države. Kljub temu prenašamo vaše osebne podatke samo v države, (i) za katere je Evropska komisija ugotovila, da zagotavljajo zakonodajo, ki nudi ustrezno stopnjo varstva osebnih podatkov, ali (ii) za katere smo zagotovili, da upoštevajo dodatno ustrezno stopnjo varnosti na podlagi zakona. Ustrezna stopnja varnosti, ki jo uporabljamo, so standardne pogodbene klavzule, ki jih je izdala Evropska komisija v odločbi 2010/87/ES. Izvod teh dogovorov lahko zahtevate preko info@ayurveda-terapije.com.

4.4.            Brisanje podatkov in trajanje shranjevanja

Osebni podatki subjekta, na katerega se podatki nanašajo, se bodo brisali ali bodo blokirani, kakor hitro namen shranjevanja ne velja več. Poleg tega se podatki lahko shranjujejo, če tako zahteva evropski ali nacionalni zakonodajalec skladno s pravili EU, zakoni ali drugimi določbami, ki veljajo za nadzornika. Podatki se blokirajo ali izbrišejo tudi v primeru, če se izteče obdobje shranjevanja, ki ga določajo zgoraj navedeni standardi, razen če obstaja potreba za nadaljnje shranjevanje podatkov zaradi dokončanja ali izpolnitve pogodbe.

5.     Zagotavljanje spletne strani in ustvarjanje dnevniških datotek

5.1.            Opis in obseg obdelave podatkov

Ko obiščete našo spletno stran, naš sistem avtomatsko zbira podatke in informacije iz sistema računalnika, ki dostopa na našo spletno stran, ter uporabljenega internetnega brskalnika. Zbiramo naslednje podatke: (1) informacije o vrsti in različici brskalnika (2) vaš operacijski sistem (3) vaš ponudnik internetnih storitev (4) vaš IP naslov (5) datum in ura dostopa (6) spletne strani, s katerih vaš sistem dostopa do naše spletne strani (7) spletne strani, do katerih dostopa vaš sistem preko naše spletne strani (8) količina prenesenih podatkov Podatki se v našem sistemu shranjujejo tudi v dnevniških datotekah. Podatki se ne shranjujejo skupaj z osebnimi podatki, ki bi jih lahko povezali neposredno z vami. V primeru zlorabe lahko določene IP naslove blokiramo.

5.2.            Pravna osnova za obdelavo podatkov

Pravno osnovo za začasno shranjevanje podatkov in dnevniških datotek predstavlja prevladujoč upravičen interes (6.(1)(f) člen SUVP).

5.3.            Namen obdelave podatkov

Sistem začasno shrani IP naslov zato, da lahko omogoči prikaz spletne strani na uporabnikovem računalniku. Zato mora IP naslov uporabnika ostati shranjen ves čas trajanja seje. Podatki se v dnevniških datotekah shranjujejo zato, da spletna stran lahko ustrezno deluje. Poleg tega se podatki uporabljajo za optimiziranje spletne strani in za zagotavljanje varnosti naših sistemov informacijske tehnologije. Ocena podatkov za namen trženja se na tem mestu ne izvaja. Ti nameni predstavljajo naš upravičen interes za obdelavo podatkov skladno s 6.(1)(f) členom SUVP.

5.4.            Trajanje shranjevanja

Podatki bodo izbrisani, kakor hitro niso več potrebni za doseganje namena, za katerega smo jih zbirali. V primeru zbiranja podatkov za namen zagotavljanja vsebin spletne strani bodo tako izbrisani po koncu seje. Če podatke shranjujemo v dnevniških datotekah, bodo izbrisani najkasneje po sedmih dneh, razen če lokalna zakonodaja zahteva daljše shranjevanje. Nadaljnje shranjevanje je mogoče. V tem primeru bo vaš IP naslov izbrisan ali anonimiziran na ta način, da mu ne bo več mogoče dodeliti dejanske osebe.

5.5.            Vaše izbire

Zbiranje podatkov za zagotavljanje vsebin spletne strani in shranjevanje podatkov v dnevniške datoteke je nujno potrebno za delovanje spletne strani. Zato v zvezi s tem vaše pritožbe niso mogoče.

6.     Uporaba piškotkov in spletnih svetilnikov

6.1.            Opis in obseg obdelave podatkov

Da bi bil vaš obisk naše spletne strani čim bolj zanimiv in da bi vam lahko omogočili uporabo določenih funkcij, na različnih straneh uporabljamo piškotke. Piškotki so male besedilne datoteke, ki se shranjujejo v internetnem brskalniku na računalniškem sistemu uporabnika. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, se izbrišejo po koncu seje, se pravi potem, ko brskalnik zaprete (imenujejo se sejni piškotki). Drugi piškotki ostanejo v vašem računalniku in nam ali našim partnerskim družbam omogočajo, da ob naslednjem obisku naše spletne strani prepoznamo vaš dostop (shranjeni piškotki). Ko obiščete spletno stran, se lahko piškotek shrani na vaš operacijski sistem. Tak piškotek vsebuje značilno zaporedje znakov, ki omogoča izvirno identifikacijo brskalnika, ko ponovno dostopate do spletne strani. Naša spletna stran uporablja tudi spletne svetilnike (web beacons, znani tudi kot web bugs, action tags, pixel trackers ali clear GIFs). Spletni svetilniki so male grafične podobe na spletni strani, v spletnem dokumentu ali v e-poštnem sporočilu, oblikovane tako, da nam ali tretjim osebam omogočajo zbiranje določenih informacij in spremljanje aktivnosti uporabnika na spletnih straneh. Spletni svetilniki so uporabniku nevidni, ker so običajno zelo majhni (samo 1×1 slikovna točka) in so iste barve kot ozadje spletne strani, dokumenta ali e-poštnega sporočila. Piškotke uporabljamo zato, da lahko našo stran naredimo uporabniku prijaznejšo in jo ves čas izboljšujemo. Nekateri elementi naše spletne strani zahtevajo identifikacijo dostopajočega brskalnika tudi po spremembi strani. V piškotkih se shranjujejo in prenašajo spodaj navedeni podatki: (1) artikli v nakupovalnem vozičku (2) prijavne informacije Piškotke na naši spletni strani uporabljamo tudi za analizo obnašanja uporabnikov ob brskanju na spletu. Na ta način se lahko prenašajo naslednji podatki: (1) gesla, vpisana v iskalnik (2) število obiskov spletne strani (3) uporaba funkcij spletne strani Spletne svetilnike lahko uporabljamo za zbiranje neosebnih podatkov, na primer IP naslova računalnika, ki mu je poslan spletni svetilnik, URL strani, s katere spletni svetilnik prihaja ter čas, ko je bil aktiviran (na primer takrat, ko odprete spletno stran, oglas ali e-pošto, ki vsebuje spletni svetilnik). Spletne svetilnike je mogoče povezati z osebnimi podatki, vendar mi ne uporabljamo spletnih svetilnikov, ki bi se navezovali na osebne podatke. Tretjim osebam lahko dovoljujemo namestitev spletnih svetilnikov na našo spletno stran, vendar le-ti prav tako niso povezani z osebnimi podatki. Ko dostopate na našo spletno stran, vas obvestimo o uporabi piškotkov za analitične namene, ali o uporabi spletnih svetilnikov, ki so povezani z osebnimi podatki, ali o uporabi obeh pripomočkov, vendar za obdelavo osebnih podatkov v povezavi s tem potrebujemo vaše soglasje. Pri tem vas opozorimo tudi na obvestilo o varstvu podatkov.

6.2.            Pravna osnova za obdelavo podatkov

Pravna osnova za obdelavo osebnih podatkov s pomočjo s tehničnega stališča nujnih piškotkov ali spletnih svetilnikov, ki niso povezani z osebnimi podatki, predstavlja naš prevladujoč upravičen interes (6.(1)(f) člen SUVP). Pravna osnova za obdelavo osebnih podatkov s pomočjo piškotkov za namene analize je, skladno s soglasjem uporabnika, 6.(1)(a) člen SUVP.

6.3.            Namen obdelave podatkov

Piškotke, ki so s tehničnega stališča nujni, uporabljamo zato, da vam olajšamo uporabo spletne strani. Nekaterih funkcij spletne strani vam ne moremo zagotoviti brez uporabe teh piškotkov. Zato je nujno, da naš sistem prepozna vaš brskalnik tudi potem, ko spremenite stran. Piškotke potrebujemo za naslednje aplikacije: (1) nakupovalni voziček (2) pomnjenje iskanih artiklov Podatki uporabnika, ki jih shranjujejo s tehničnega stališča nujni piškotki, se ne uporabljajo za izdelavo profilov uporabnikov. Piškotke za namene analize uporabljamo zato, da lahko izboljšamo kakovost naše spletne strani in njene vsebine. S temi piškotki izvemo, kako uporabniki koristijo spletno stran tako optimiziramo naše storitve. Zato tudi ti nameni predstavljajo naš upravičen interes do obdelave podatkov skladno s 6.(1)(f) členom SUVP.

6.4.            Trajanje shranjevanja in vaše izbire

Piškotki se shranjujejo na uporabnikovem računalniku in pošiljajo na našo spletno stran. Zato imate kot uporabnik poln nadzor nad uporabo piškotkov. Lahko jih blokirate ali omejite njihov prenos, in sicer z ustrezno nastavitvijo internetnega brskalnika. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko kadar koli izbrišete. Lahko nastavite tudi avtomatsko brisanje. Če piškotke za našo spletno stran blokirate, morda ne boste več mogli uporabljati celotnega obsega funkcij spletne strani.

7.     Novice

7.1.            Opis in obseg obdelave podatkov

Na naši spletni strani se lahko naročite na brezplačne e-poštne novice. Ko se registrirate za novice, se podatki z vhodne maske prenesejo v naš sistem. Zbiramo naslednje podatke: (1)   vaš e-poštni naslov (2)   kraj bivanja Poleg tega ob registraciji zbiramo še naslednje podatke: (1) IP naslov dostopajočega računalnika (2) datum in uro registracije V okviru postopka registracije pridobimo vaše soglasje za obdelavo podatkov in vas napotimo na izjavo o varstvu podatkov. Če na naši spletni strani kupujete blago ali storitve in nam posredujete vaš e-poštni naslov, ga lahko nato uporabimo, da vam pošiljamo novice. V tem primeru bodo novice vsebovale samo vsebine neposrednega trženja za podobne artikle ali storitve, kot jih nudimo mi.

7.2.            Prenos osebnih podatkov

E-poštne novice pošiljamo preko podjetja, ki nam nudi strežniške storitve: The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, ZDA (http://www.mailchimp.com/). Temu podjetju posredujemo vaše podatke za namen pošiljanja novic. Obveščamo vas, da se vaši podatki običajno prenesejo na strežnik MailChimp v ZDA in se tam shranijo. Za zaščito vaših podatkov v ZDA smo z MailChimp sklenili sporazum o obdelavi podatkov na podlagi standardnih pogodbenih klavzul Evropske komisije, ki omogočajo prenos osebnih podatkov na MailChimp. Če vas zanima, si lahko sporazum o obdelavi podatkov ogledate na naslednji povezavi: http://mailchimp.com/legal/forms/data-processing-agreement/. Poleg tega si je podjetje The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp zagotovilo certifikat EU-U.S. Privacy Shield in Swiss-U.S. Privacy Shield.

7.3.            Pravna osnova za obdelavo podatkov

Pravna osnova za obdelavo osebnih podatkov po naročilu uporabnika na novice je, v kolikor uporabnik izda soglasje, 6.(1)(a) člen SUVP.

7.4.            Namen obdelave podatkov

Zbiranje e-poštnih naslovov uporabnikov je namenjeno pošiljanju novic uporabnikom. Zbiranje drugih osebnih podatkov kot del postopka registracije je namenjeno preprečevanju zlorab storitev ali uporabljenega e-poštnega naslova.

7.5.            Trajanje shranjevanja

Podatke izbrišemo takoj, ko jih ne potrebujemo več za doseganje namena, za katerega smo jih zbirali. E-poštni naslov uporabnika se zato shranjuje toliko časa, kolikor je aktivno naročilo na novice. Drugi osebni podatki, ki se zbirajo v času postopka registracije, se običajno izbrišejo po sedmih dneh, razen če drugače zahteva veljavna lokalna zakonodaja.

7.6.            Vaše izbire

Novice lahko odjavite kadar koli preko povezave v novicah ali z ustreznim sporočilom. Vaš e-poštni naslov se bo izbrisal iz seznama za pošiljanje novic takoj, ko se odjavite.

8.     Registracija in strankin račun

8.1.            Opis in obseg zbiranja podatkov

Uporabnikom naše spletne strani nudimo možnost registracije in odpiranja strankinega računa, za kar potrebujemo osebne podatke. Podatke vnesete v vnosno masko, nam jih pošljete in mi jih shranimo. Podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Podatki, ki jih zbiramo v postopku registracije, so razvidni iz ustreznih vnosnih obrazcev. Poleg tega pri registraciji zbiramo tudi naslednje podatke: (1) IP naslov dostopajočega računalnika (2) datum in ura registracije V toku postopka registracije pridobimo vaše soglasje za obdelavo podatkov in vas napotimo na izjavo o varstvu podatkov.

8.2.            Pravna osnova za obdelavo podatkov

Pravna osnova za obdelavo osebnih podatkov po uporabnikovem naročilu na novice je, v kolikor nam podate soglasje, 6.(1)(a) člen SUVP. Če je registracija nujna za izvedbo pogodbe, v kateri je uporabnik pogodbena stranka, ali za izvedbo predpogodbenih ukrepov, je dodatna pravna osnova za obdelavo podatkov 6.(1)(b) člen SUVP.

8.3.            Namen obdelave podatkov

Registracija uporabnika je nujna za zagotavljanje določenih vsebin in storitev na naši spletni strani. To vključuje nakup izdelkov preko spletne strani in obveščanje o dogodkih, ki jih redno objavljamo na naši domači strani. Registracija uporabnika je nujna tudi za izvedbo pogodbe z uporabnikom, na podlagi katere zagotavljamo blago in storitve ali izvajamo predpogodbene ukrepe.

8.4.            Trajanje shranjevanja

Podatke izbrišemo takoj, ko jih ne potrebujemo več za doseganje namena, za katerega smo jih zbirali. To vključuje podatke, ki jih zbiramo med postopkom registracije, tudi če registracijo na naši spletni strani prekličete ali spremenite. Podatke, ki jih zbiramo med postopkom registracije zato, da bi lahko izpolnili pogodbene obveznosti ali izvedli predpogodbene ukrepe, izbrišemo, ko jih ne potrebujemo več za izvedbo pogodbe. Tudi po zaključku pogodbe lahko nekaj osebnih podatkov pogodbenega partnerja še vedno shranjujemo, da lahko izpolnimo pogodbene zakonske obveznosti.

8.5.            Vaše izbire

Registracijo lahko kadarkoli prekličete in izbrišete svoj račun stranke. Prav tako lahko shranjene podatke o vas v vsakem trenutku spremenite. Račun lahko izbrišete ali spremenite z obvestilom preko e-poštnega naslova info@ayurveda-terapije.com. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov na podlagi soglasja do trenutka preklica. Če so podatki potrebni za izpolnitev pogodbe ali izvedbo predpogodbenih ukrepov, je predčasen izbris podatkov možen samo v primeru, da ne obstajajo pogodbene ali zakonske obveznosti v nasprotju s tem.

9.     Kontaktni obrazec in e-poštni stik

9.1.            Opis in obseg obdelave podatkov

Na naši spletni strani lahko najdete kontaktni obrazec, na voljo za stik po elektronski pošti. Če želite kot uporabnik izkoristiti to možnost, se bodo podatki, vpisani v vnosno masko, poslali nam in mi jih bomo shranili. Iz obrazca je razvidno, kateri podatki se bodo shranili. V času pošiljanja sporočila se shranjujejo tudi naslednji podatki: (1) IP naslov dostopajočega računalnika (2) datum in ura registracije V toku postopka registracije pridobimo vaše soglasje za obdelavo podatkov in vas napotimo na izjavo o varstvu podatkov. Druga možnost je, da z nami stopite v stik preko navedenega e-poštnega naslova. V tem primeru bomo shranili osebne podatke uporabnika, ki jih prejmemo preko e-pošte. V zvezi s tem postopkom podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Podatke bomo uporabljali izključno za obdelavo stika.

9.2.            Pravna osnova za obdelavo podatkov

Pravna osnova za obdelavo podatkov je 6.(1)(a) člen SUVP, v kolikor je uporabnik izdal soglasje. Pravna osnova za obdelavo podatkov poslanih preko e-pošte je naš prevladujoči upravičen interes (6.(1)(f) člen SUVP). Če je e-poštni stik namenjen sklenitvi pogodbe, je dodatna pravna osnova za obdelavo podatkov 6.(1)(b) člen SUVP.

9.3.            Namen obdelave podatkov

Obdelava osebnih podatkov iz vnosne maske je namenjena vzpostavitvi stika z vami. V primeru vzpostavitve stika preko e-pošte to vključuje tudi potrebni upravičeni interes za obdelavo podatkov. Ostali osebni podatki, ki jih obdelujemo v postopku pošiljanja, so namenjeni preprečevanju zlorabe kontaktnega obrazca in zagotavljanju varnosti sistemov informacijske tehnologije.

9.4.            Trajanje shranjevanja

Podatki se bodo izbrisali, kakor hitro niso več potrebni za doseganje namena, za katerega smo jih zbirali. Za osebne podatke iz vnosne maske kontaktnega obrazca in osebne podatke, poslane preko e-pošte, to velja v primeru, ko je ustrezna korespondenca z uporabnikom zaključena. Korespondenca je zaključena, ko je to mogoče sklepati iz okoliščin, da so bila dejstva v vprašanjih dokončno pojasnjena. Kljub temu se lahko izkaže za potrebno, da se vaši podatki še naprej shranjujejo, v kolikor tako zahteva evropska ali nacionalna zakonodaja v ustreznih pravilnikih, zakonih ali drugih določbah, ki smo jih dolžni spoštovati. Dodatni osebni podatki, ki se zbirajo v postopku pošiljanja, bodo izbrisani najkasneje po sedmih dneh, razen če veljavna lokalna zakonodaja zahteva daljše obdobje shranjevanja.

9.5.            Vaše izbire

Soglasje k obdelavi osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete. V primeru stika preko e-pošte lahko ugovor proti shranjevanju svojih osebnih podatkov podate kadar koli. E-poštno sporočilo pošljite na info@ayurveda-terapije.com. Opozarjamo pa vas, da v tem primeru korespondence ne moremo nadaljevati. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov na podlagi soglasja do trenutka preklica. V tem primeru bodo izbrisani vsi osebni podatki, ki so bili shranjeni v postopku komunikacije z nami. Kljub temu se lahko izkaže za potrebno, da se vaši podatki še naprej shranjujejo, v kolikor tako zahteva evropska ali nacionalna zakonodaja v ustreznih pravilnikih, zakonih ali drugih določbah, ki smo jih dolžni spoštovati.

10.  Funkcija komentiranja

10.1.          Opis in obseg obdelave podatkov

Na naši spletni strani včasih uporabnike povabimo, da komentirajo naše storitve ali določene programe. Uporabniki, ki želijo podati komentarje, lahko sami izberejo, če nam želijo razkriti svoje ime, e-poštni naslov in kraj, od koder prihajajo. Od uporabnikov ne zahtevamo, da nam te podatke sporočijo. Z vašim soglasjem lahko komentarje objavimo na spletni strani. Prav tako lahko svoj komentar spremenite. Ob komentarju lahko objavimo tudi vaše ime in prvo črko priimka ter mesto in državo, ki ste ju označili kot kraj, od koder prihajate. Hkrati z zgoraj navedenimi podatki med komentiranjem zbiramo še naslednje podatke: (1) IP naslov dostopajočega računalnika (2) datum in ura komentarja V toku objave komentarja pridobimo vaše soglasje za objavo skupaj z imenom, prvo črko priimka, mestom in državo, od koder prihajate, ter vas napotimo na izjavo o varstvu podatkov.

10.2.          Pravna osnova za obdelavo podatkov

Pravna osnova za obdelavo podatkov, v kolikor ste podali soglasje, je 6.(1)(a) člen SUVP .

10.3.          Namen obdelave podatkov

Zbiranje in obdelava vašega imena, e-poštnega naslova, kraja, države in besedila komentarja nam pomaga zagotavljati delovanje funkcije komentiranja na naši spletni strani in objavljati vaše komentarje. Zbiranje IP naslovov v povezavi s funkcijo komentiranja je namenjeno preprečevanju zlorabe funkcije komentiranja ali uporabljenega e-poštnega naslova.

10.4.          Trajanje shranjevanja

Podatki bodo izbrisani, kakor hitro niso več potrebni za doseganje namena, za katerega smo jih zbirali. Zato jih običajno shranjujemo in omogočimo vpogled vanje vsem, ki obiščejo našo spletno stran, dokler posameznega komentarja ne umaknemo s spletne strani. IP naslovi, ki se zbirajo v času registracije, se običajno izbrišejo po sedmih dneh, razen če veljavna lokalna zakonodaja zahteva daljše obdobje shranjevanja.

10.5.          Vaše izbire

Komentarje lahko brišete in spreminjate tako, da nam pošljete e-poštno sporočilo na info@ayurveda-terapije.com. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi soglasja do trenutka preklica.

10.6.          Opis in obseg obdelave podatkov

Na spletni strani vam lahko nudimo možnost objave komentarjev brez predhodne registracije. V obrazec za komentiranje je potrebno vnesti naslednje podatke, ki se shranijo: (1) ime ali vzdevek (2) e-poštni naslov (3) besedilo komentarja Poleg tega se med komentiranjem zbirajo še naslednji podatki: (1) IP naslov dostopajočega računalnika (2) datum in ura komentiranja Ko pošljete komentar, lahko vaše podatke ročno uredimo ali jih takoj objavimo. Objavimo naslednje podatke: (1) ime ali vzdevek (2)       besedilo komentarja (3)       datum in ura komentiranja Soglasje za obdelavo podatkov pridobimo v okviru postopka komentiranja ter vas napotimo na izjavo o varstvu podatkov. Podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen izvajalcu IT storitev, ki ga uporabljamo kot ponudnika spletne strani. Objavljeni podatki bodo vidni vsem, ki dostopajo do naše spletne strani. Podatki se uporabljajo izključno za funkcijo komentiranja.

10.7.          Pravna osnova za obdelavo podatkov

Pravna osnova za obdelavo osebnih podatkov je 6.(1)(a) člen SUVP, v kolikor ste nam dali soglasje z vnosom podatkov v obrazec za komentiranje.

10.8.          Namen obdelave podatkov

Zbiranje in obdelava vašega imena, e-poštnega naslova, kraja, države in besedila komentarja nam pomaga zagotavljati delovanje funkcije komentiranja na naši spletni strani in objavljati vaše komentarje. Zbiranje IP naslovov v povezavi s funkcijo komentiranja je namenjeno preprečevanju zlorabe funkcije komentiranja ali uporabljenega e-poštnega naslova.

10.9.          Trajanje shranjevanja

Podatki bodo izbrisani, kakor hitro niso več potrebni za doseganje namena, za katerega smo jih zbirali. Zato jih običajno shranjujemo in omogočimo vpogled vanje vsem, ki obiščejo našo spletno stran, dokler posameznega komentarja ne umaknemo s spletne strani. IP naslovi, ki se zbirajo v času registracije, se običajno izbrišejo po sedmih dneh, razen če veljavna lokalna zakonodaja zahteva daljše obdobje shranjevanja.

10.10.       Vaše izbire

Da bi vam lahko omogočili odstraniti predhodno napisane komentarje, vključno z vsemi podatki, vam zagotovimo ustrezen vmesnik. Pri tem boste morali uporabiti e-poštni naslov, ki ste ga uporabili za pisanje komentarja. Komentarje lahko brišete in spreminjate tako, da nam pošljete e-poštno sporočilo na info@ayurveda-terapije.com. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi soglasja do trenutka preklica.

11.  Izvedba pogodbe, odprema in plačilo

11.1.          Opis in obseg zbiranja podatkov

Na naši spletni strani uporabnikom nudimo možnost naročanja in kupovanja blaga in storitev. V ta namen je potrebno podatke vpisati v vnosno masko in nam jih poslati, mi pa jih shranimo. Podatki, ki se zbirajo v postopku registracije, so razvidni iz ustreznih vnosnih obrazcev. Vključujejo na primer naslednje podatke: (1) ime in priimek (2) e-poštni naslov (3) telefonska številka (4) naslov za dostavo (5) način plačila. Osebne podatke, ki jih na ta način zberemo, bomo posredovali transportnim podjetjem, zadolženim za dostavo v okviru obdelave pogodbe, in sicer le tiste, ki so potrebni za dostavo naročenega blaga. Poleg tega vaše podatke o plačilu v okviru postopka obdelave plačil posredujemo pogodbenim bankam. Vaše soglasje za obdelavo podatkov pridobimo v okviru postopka pošiljanja, ter vas napotimo na izjavo o varstvu podatkov.

11.2.          Prenos vaših osebnih podatkov

Odprema: Blago odpremimo preko General Logistics Systems, logistične storitve d.o.o., Cesta v Prod 84, 1000 Ljubljana in Pošta Slovenije. Vaše podatke posredujemo v odpremo izključno za namen obdelave pogodbe skladno z vašim spletnim naročilom. Plačila: Trenutno nimamo urejenega plačevanja preko domače strani. Kakor hitro bomo vpeljali plačevanje izdelkov in storitev preko domače strani, bo pričujoči dokument o politiki zasebnosti ustrezno dopolnjen.

11.3.          Pravna osnova za obdelavo podatkov

Pravna osnova za obdelavo in ustrezen prenos vaših podatkov transportnim podjetjem in bankam je 6.(1)(a) člen SUVP, v kolikor nam je uporabnik podal soglasje. Poleg tega je pravna osnova za obdelavo vaših podatkov tudi sklenitev in izvedba pogodbe (6.(1)(b) člen SUVP) ter naš prevladujoč upravičen interes (6.(1)(f) člen SUVP).

11.4.          Namen obdelave podatkov

Obdelava osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, je namenjena sklenitvi in izvedbi pogodbe ter nam omogoča odpremiti blago s pomočjo tretjih oseb. Omogoča nam tudi, da vam zagotavljamo različne načine plačila preko tretjih oseb. To vključuje tudi potrebni upravičeni interes za obdelavo podatkov.

11.5.          Trajanje shranjevanja

Podatki se bodo izbrisali, kakor hitro niso več potrebni za doseganje namena, za katerega smo jih zbirali. Kljub temu se lahko izkaže za potrebno, da se vaši podatki še naprej shranjujejo, v kolikor tako zahteva evropska ali nacionalna zakonodaja v ustreznih pravilnikih, zakonih ali drugih določbah, ki smo jih dolžni spoštovati.

11.6.          Vaše izbire

Soglasje k obdelavi osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete. To lahko storite tako, da nam pošljete e-poštno sporočilo na info@ayurveda-terapije.com. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi soglasja do trenutka preklica. Prosimo, upoštevajte, da je v primeru podatkov, ki so potrebni za izpolnitev pogodbe ali izvedbo predpogodbenih ukrepov, predčasen izbris podatkov možen samo v primeru, da ne obstajajo pogodbene ali zakonske obveznosti v nasprotju s tem. Če prekličete soglasje k shranjevanju osebnih podatkov, jih bomo zbrisali. Kljub temu se lahko izkaže za potrebno, da se vaši podatki še naprej shranjujejo, v kolikor tako zahteva evropska ali nacionalna zakonodaja v ustreznih pravilnikih, zakonih ali drugih določbah, ki smo jih dolžni spoštovati.

12.  Vtičniki za družbene medije

12.1.          Opis in obseg obdelave

Naša spletna stran vsebuje vtičnike za družbene medije, ki jih nudijo Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.  Načeloma so vtičniki za družbene medije na naši spletni strani izklopljeni (v sivi barvi). Aktivirajo se šele, če kliknete nanje. Če je vtičnik za družbene medije aktiviran, vaš brskalnik lahko vzpostavi neposredno povezavo s strežniki Facebooka, Googla, Twitterja, Pinteresta ali LinkedIna in prenaša podatke o vašem obnašanju pri brskanju po internetu na ustrezni strežnik v ZDA. Pri tem nimamo nobenega vpliva na lokacijo shranjevanja ter vrsto in obseg zbiranja in prenosa podatkov, na primer vašega IP naslova, URL obiskanih strani ter piškotkov. Nobenih osebnih podatkov, zbranih v povezavi z družbenimi mediji, ne shranjujemo.

12.2.          Vaše izbire

Če kliknete na izklopljene vtičnike za družbene medije, prostovoljno vzpostavite povezavo z ustrezno stranjo družbenega medija in soglašate s prenosom osebnih podatkov. Če uporabljate funkcijo aktiviranega vtičnika družbenih medijev, prostovoljno vzpostavite povezavo z ustrezno stranjo družbenih medijev in se strinjate s prenosom osebnih podatkov. Če imate odprt račun pri katerem od ponudnikov vtičnikov družbenih medijev in ne želite, da bi vaš obisk naše spletne strani povezovali z vašim računom, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti z vtičnika izbranega družbenega medija. Prosimo, da si ogledate pravilnike o zasebnosti ustreznega ponudnika vtičnikov družbenih medijev na: https://www.facebook.com/policy.php (Facebook); https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy (LinkedIn)

13.  Video posnetki YouTube

13.1.          Opis in obseg obdelave

Ta spletna stran uporablja vgrajeno funkcijo YouTube za prikaz in predvajanje video posnetkov ponudnika “YouTube”. YouTube nudi podjetje Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (“Google”). Uporabljamo razširjeni način varstva podatkov, ki v skladu z zagotovili ponudnika ne sproži shranjevanja podatkov o uporabniku med samim predvajanjem video posnetka. Ko zaženete predvajanje vgrajenih video posnetkov YouTube, ponudnik uporablja “YouTube” piškotke za zbiranje informacij o vašem spletnem obnašanju. “YouTube” zagotavlja, da so med drugim namenjeni zbiranju video statistik, izboljšanju prijaznosti uporabniku in preprečevanju zlorab. Ne glede na predvajanje vgrajenih video posnetkov se ob vsakem dostopu do spletne strani vzpostavi povezava z Googlovim omrežjem “DoubleClick”, ki lahko sproži dodatne postopke obdelave podatkov, ne da bi mi lahko na to vplivali. Za dodatno omejevanje prenosa osebnih podatkov uporabljamo vtičnike. Šele takrat, ko pritisnete na gumb “play”, bo YouTube začel zbirati vaše podatke. Več informacij o varstvu podatkov na “YouTube” je mogoče najti v pravilniku o varovanju zasebnosti pri podjetju Google: https://policies.google.com/privacy/.

13.2.          Vaše izbire

Ko na vgrajenem You Tube video posnetku pritisnete na “play”, prostovoljno vzpostavite povezavo na Google in soglašate s prenosom svojih osebnih podatkov. Osebnih podatkov, ki se zbirajo v povezavi z uporabo spletne strani YouTube, ne zbiramo.

14.  Spletna analiza

14.1.          Google Analytics

14.1.1.      Opis in obseg obdelave

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletne analize, ki jo nudi Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (“Google”). Google Analytics uporablja piškotke (za razlago glej zgoraj) za spletno analizo, kako uporabniki uporabljajo to stran. Informacije, ki jih zagotavljajo piškotki o vaši uporabi spletne strani (vključno z IP naslovom in URL dostopne strani), Google prenese in shrani na strežnike v Združenih državah. Vaših osebnih podatkov, ki se zbirajo v povezavi z Google Analytics, ne shranjujemo. Ta spletna stran uporablja funkcijo anonimizacije IP naslovov, ki jo nudi Google Analytics (pripona “_anonymizeIp()”). Google skrajša IP naslov v vseh državah članicah Evropske unije ali drugih državah, podpisnicah Sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru, preden jih pošlje na strežnike v ZDA. Samo v izjemnih primerih se na strežnike Google v ZDA pošlje celotni IP naslov, kjer pa se ustrezno skrajša. Google ne povezuje vašega IP naslova s katerimi koli drugimi podatki, ki jih zbira.

14.1.2.      Pravna osnova za obdelavo podatkov

Pravna osnova za obdelavo osebnih podatkov uporabnika je prevladujoči upravičen interes za gospodarno in enostavno izdelavo statistike uporabe spletnih strani (6.(1)(f) člen SUVP).

14.1.3.      Namen obdelave podatkov

Google bo v našem imenu podatke uporabil za oceno vaše uporabe spletne strani, pripravil poročila o spletni aktivnosti za ponudnike spletne strani in nam zagotovil druge storitve v povezavi z aktivnostmi na spletu in uporabo interneta.

14.1.4.      Vaše izbire

Uporabo piškotkov lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve na brskalniku. Opozarjamo pa vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij na tej spletni strani. Poleg tega lahko preprečite, da bi Google zbiral podatke, ki jih ustvarjajo piškotki in se navezujejo na vašo uporabo spletne strani (vključno z IP naslovom), in obdeloval te podatke, in sicer tako, da prenesete in namestite vtičnike za brskalnik, ki so na voljo na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Poleg možnosti namestitve vtičnikov za brskalnik ali za brskalnike na mobilnih napravah lahko uporabo Google Analytics na spletni strani tudi zavrnete, in sicer tako, da kliknete na naslednjo povezavo: [JavaScript code in opis na voljo na https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gajs/?hl=de#disable] S tem se bo nastavil piškotek za odjavo, ki bo preprečil bodoče zbiranje vaših podatkov med obiskom te spletne strani. Ta piškotek za odjavo bo lahko deloval samo v brskalniku, ki ste ga uporabili, ko ste kliknili na zgornjo povezavo, in samo za to domeno. Če piškotke v tem brskalniku izbrišete, morate ponovno klikniti na zgornjo povezavo, da bo blokada spet delovala. Več informacij o pogojih delovanja Google in pravilih zasebnosti lahko najdete na https://www.google.com/analytics/terms/gb.html in at https://policies.google.com.

14.2.          Matomo (prej PIWIK)

14.2.1.      Opis in obseg obdelave podatkov

Ta spletna stran uporablja program za analizo spletnih storitev Matomo (prej PIWIK; www.matomo.org), ki zbira in shranjuje podatke za analizo obnašanja uporabnikov pri brskanju po internetu, namenjenih trženju in optimizaciji. Podatki se uporabljajo za izdelavo uporabniških profilov pod psevdonimom. Programska oprema namesti piškotek na uporabnikov računalnik (več o piškotkih zgoraj). Ko dostopate do posameznih spletnih strani, se shranjujejo naslednji podatki: (1)   dva bajta IP naslova uporabnikovega klicnega sistema (2)   spletna stran, kamor uporabnik dostopa (3)   spletna stran, s katere uporabnik dostopa na trenutno spletno stran (izvorna) (4)   podstrani, do katerih uporabnik dostopa s prvotne spletne strani (5)   trajanje obiska spletne strani (6)   pogostnost obiskovanja spletne strani Program deluje izključno na strežnikih naše spletne strani. Osebni podatki uporabnikov se tam ne shranjujejo. Podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Program je nastavljen tako, da se ne shranijo celotni IP naslovi, ampak samo 2 bajta IP naslova, ostalo se zamaskira (npr.: 192.168.xxx.xxx). Na ta način ni več mogoče povezati skrajšanega IP naslova z dostopajočim računalnikom. Informacije, ki jih zberejo piškotki v uporabniškem profilu s psevdonimom uporabnika, ne omogočajo identifikacije obiskovalca te spletne strani in se ne kombinirajo z osebnimi podatki imetnika psevdonima.

14.2.2.      Pravna osnova za obdelavo podatkov

Pravna osnova za obdelavo osebnih podatkov uporabnika je prevladujoči upravičen interes (6.(1)(f) člen SUPV).

14.2.3.      Namen obdelave podatkov

Obdelava osebnih podatkov uporabnika nam omogoča izdelavo analize obnašanja naših uporabnikov med brskanjem po internetu. S podatki, ki jih na ta način pridobimo, lahko zbiramo podatke o uporabi posameznih sestavnih delov naše spletne strani. To nam pomaga, da nenehno izboljšujemo našo spletno stran in jo urejamo tako, da je uporabniku čim prijaznejša. Zato obdelava podatkov predstavlja tudi naš upravičen interes skladno s 6.(1)(f) členom SUVP. Z anonimizacijo IP naslova ustrezno upoštevamo interes uporabnikov do varstva njihovih osebnih podatkov.

14.2.4.      Trajanje shranjevanja

Podatki se bodo izbrisali, kakor hitro jih ne potrebujemo več za naše postopke zbiranja.

14.2.5.      Vaše izbire

Piškotki se shranjujejo na računalniku uporabnika in prenesejo na našo spletno stran. Kot uporabnik imate zato možnost popolnega nadzora nad uporabo piškotkov. Prenos piškotkov lahko blokirate ali omejite tako, da spremenite nastavitve na internetnem brskalniku. Piškotke, ki so že shranjeni, lahko kadar koli izbrišete. Nastavite lahko tudi avtomatsko brisanje. Če piškotke za našo spletno stran blokirate, se lahko zgodi, da vseh funkcij na spletni strani ne boste mogli v celoti uporabljati. Več informacij o nastavitvah zasebnosti v programu Matomo lahko najdete na https://matomo.org/docs/privacy/.

15.  Pravice osebe, na katere se podatki nanašajo

Če obdelujemo osebne podatke, ki se nanašajo na vas, skladno z definicijo SUVP vi predstavljate osebo, na katero se podatki nanašajo, zato imate naslednje pravice:

15.1.          Pravica do dostopa

Nadzornika lahko prosite za potrditev, če obdeluje osebne podatke, ki se nanašajo na vas. V primeru izvajanja obdelave lahko od nadzornika zahtevate naslednje informacije: (1)   namen obdelave osebnih podatkov; (2)   kategorije osebnih podatkov, ki se obdelujejo; (3)   prejemniki ali kategorije prejemnikov, ki se jim vaši osebni podatki razkrivajo ali se bodo razkrivali; (4)   predvideno obdobje shranjevanja osebnih podatkov; če to ni mogoče, merila, ki določajo to obdobje; (5)   obstoj pravice, da zahtevate od nadzornika popravek ali brisanje osebnih podatkov oziroma omejitev obdelave osebnih podatkov za osebo, na katero se podatki navezujejo, ali za predmet obdelave; (6)   pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu; (7)   morebitne informacije, ki so na voljo kot vir osebnih podatkov v primerih, ko se osebni podatki ne zbirajo preko osebe, na katero se nanašajo; (8)   obstoj avtomatskega odločanja, vključno s profiliranjem, ki ga omenja 22.(1) in (4) člen SUVP, in vsaj v teh primerih bistvene informacije o tem, kakšna je logika ter kakšen je pomen in kakšne so predvidene posledice obdelave za osebo, na katero se podatki nanašajo. Pravico imate zahtevati informacije, ali se osebni podatki, ki se nanašajo na vas, prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije. V tem smislu lahko zahtevate, da vas nadzornik obvesti o ustreznih jamstvih skladno s 46. členom SUVP o prenosu podatkov.

15.2.          Pravica do popravka

Od nadzornika lahko zahtevate popravek nepravilnih osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas. Poleg tega imate pravico dopolniti nepopolne osebne podatke, ki se nanašajo na vas. Nadzornik mora popravke izvesti brez nepotrebnega zavlačevanja.

15.3.          Pravica do izbrisa

15.3.1.      Obveznost izbrisa

Od nadzornika imate pravico zahtevati takojšnje brisanje osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, nadzornik pa je dolžan osebne podatke takoj izbrisati, če gre za katerega od naslednjih razlogov: (1)   če osebni podatki, ki zadevajo vas, niso več potrebni v zvezi z namenom, za katerega so se zbirali ali na kakršen koli drug način obdelovali; (2)   če soglasje za obdelavo prekličete skladno s točko (a) 6.(1) člena SUVP ali točko (a) 9.(2) člena SUVP ter v primerih, ko ne obstajajo druge pravne podlage za obdelavo; (3)   če nasprotujete obdelavi podatkov skladno z 21.(1) členom SUVP in če ne obstajajo prednostni upravičeni razlogi za obdelavo, ali če nasprotujete obdelavi skladno z 21.(2) členom SUVP; (4)   če so se osebni podatki, ki zadevajo vas, obdelovali na nezakonit način; (5)   če je potrebno osebne podatke izbrisati, da bi se upoštevala zakonska obveznost skladno z zakonom Evropske unije ali zakonom države članice Evropske unije, ki veljajo za nadzornika; (6)   če so se osebni podatki, ki zadevajo vas, zbirali v povezavi s ponudbo storitev informacijske družbe skladno z 8.(1) členom SUVP.

15.3.2.      Posredovanje informacij tretjim osebam

Če nadzornik javno objavi osebne podatke, ki zadevajo vas, in jih je skladno s 17.(1) členom SUVP dolžan izbrisati, mora nadzornik, ob upoštevanju razpoložljive tehnologije in stroškov izvedbe, sprejeti ustrezne korake, vključno s tehničnimi ukrepi, za informiranje nadzornikov, ki obdelujejo osebne podatke, da ste zahtevali brisanje podatkov pri nadzornikih na povezavah, pri kopiranju ali podvajanju osebnih podatkov.

15.3.3.      Izjeme

Pravica do brisanja ne velja v primerih, ko je obdelava podatkov obvezna: (1)   za uveljavljanje pravice do svobode izražanja in obveščanja; (2)   za upoštevanje zakonskih obveznosti, ki zahtevajo obdelavo skladno z zakonom Evropske unije ali zakonom države članice Evropske unije, ki veljajo za nadzornika, ali za izvedbo naloge, ki se izvaja v javnem interesu oziroma za izvajanje javnih pooblastil, podeljenih nadzorniku; (3)   zaradi javnega interesa na področju javnega zdravja skladno s točkama (h) in (i) 9.(2) in 9.(3) člena SUVP; (4)   za namene arhiviranja v javnem interesu, za namen znanstvene ali zgodovinske raziskave ali za namen izvedbe statistike skladno z 89.(1) členom SUVP, v kolikor bi pravica do zahteve za brisanje lahko onemogočila ali resno ogrozila doseganje ciljev tovrstne obdelave; ali (5)   za namen priprave, izvedbe ali obrambe pravnih zahtevkov.

15.4.          Pravica do omejitve obdelave

Pod spodaj navedenimi pogoji imate pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas: (1)   če oporekate točnosti osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, za obdobje, ki nadzorniku omogoča preveriti točnost osebnih podatkov; (2)   če je obdelava nezakonita in če nasprotujete brisanju osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe; (3)   če nadzornik osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vi pa osebne podatke potrebujete za pripravo, izvedbo ali obrambo pravnih zahtevkov; (4)   če ste obdelavi nasprotovali skladno z 21.(1) členom SUVP in čakate na preverbo, če morda pravni razlogi nadzornika razveljavijo vaše razloge. V primerih, ko je obdelava osebnih podatkov, ki zadevajo vas, omejena, je dovoljeno osebne podatke, z izjemo shranjevanja, obdelovati zgolj z vašim soglasjem ali za pripravo, izvedbo ali obrambo pravnih zahtevkov, oziroma za varovanje pravic drugih fizičnih ali pravnih oseb ali iz razlogov pomembnega javnega interesa Evropske unije ali države članice Evropske unije. Če je obdelava osebnih podatkov omejena skladno z zgoraj navedenimi pogoji, vas mora nadzornik obvestiti, preden je omejitev obdelave preklicana.

15.5.          Pravica do obveščanja

Če ste uveljavili pravico do popravka ali brisanja ali omejitve obdelave osebnih podatkov, ki zadevajo vas, mora nadzornik o popravku, brisanju ali omejitvi obdelave obvestiti vsakega prejemnika, ki so mu bili razkriti osebni podatki, ki zadevajo vas, razen če to ni mogoče oziroma vključuje nesorazmeren napor. Pravico imate zahtevati, da ste o teh prejemnikih obveščeni.

15.6.          Pravica do prenosa podatkov

Pravico imate do prejema osebnih podatkov, ki zadevajo vas in ki ste jih zagotovili nadzorniku, in sicer v strukturiranem, običajem in računalniško čitljivem formatu. Prav tako imate pravico, da te podatke prenesete drugemu nadzorniku brez oviranja nadzornika, ki ste mu te podatke prvotno zagotovili, pri čemer: (1)   obdelava temelji na soglasju skladno s točko (a) 6.(1) člena SUVP ali točko (a) 9.(2) člena SUVP ali na pogodbi skladno s točko (b) 6.(1) člena SUVP; in (2)   se obdelava izvaja na avtomatski način. Pri uveljavljanju te pravice imate tudi pravico, da osebne podatke, ki zadevajo vas, prenesete neposredno od enega nadzornika na drugega, v kolikor je to tehnično izvedljivo. To pa ne sme negativno vplivati na pravice in svoboščine drugih. Pravica do prenosa podatkov ne velja za obdelavo osebnih podatkov, ki je potrebna za izvedbo naloge skladno z javnim interesom ali izvedbo javnega pooblastila, podeljenega nadzorniku.

15.7.          Pravica do ugovora

Upravičeni ste do ugovora proti obdelavi vaših osebnih podatkov skladno z javnim interesom (točka (e) 6.(1) člena SUVP) ali upravičenim interesom (točka (f) 6.(1) člena SUVP), vključno s profiliranjem na podlagi teh določb, iz razlogov, ki se navezujejo na našo specifično situacijo. Nadzornik osebnih podatkov ne bo več obdeloval, razen če dokaže zavezujoče zakonske razloge za obdelavo na podlagi prednostnih interesov, pravic ali svoboščin oziroma zaradi priprave, izvedbe ali obrambe pravnih zahtevkov. Prav tako imate pravico do ugovora na obdelavo vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja, kar vključuje profiliranje do te mere, da se navezuje na tovrstno neposredno trženje. Če ugovarjate obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja, se osebni podatki, ki zadevajo vas, za te namene ne bodo več obdelovali. Kljub Smernici 2002/58/ES lahko uveljavljate svojo pravico do ugovora v smislu uporabe storitev informacijske družbe na avtomatski način z uporabo tehničnih specifikacij.

15.8.          Preklic soglasja

Svoje soglasje lahko prekličete kadar koli. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov na podlagi soglasja do trenutka njegovega preklica.

15.9.          Avtomatsko individualno odločanje, vključno s profiliranjem

Pravico imate, da odločitev o vas ne temelji zgolj na avtomatski obdelavi, vključno s profiliranjem, če bi to imelo za vas pravne posledice oziroma bi na vas vplivalo na podoben način. To pa ne velja, če je takšna odločitev: (1)   potrebna za sklenitev ali izvedbo pogodbe med vami in nadzornikom; (2)   jo odredi zakon Evropske unije ali zakon države članice Evropske unije, ki velja za nadzornika in ki tudi določa ustrezne ukrepe za varovanje vaših pravic in svoboščin ter upravičene interese; ali (3)   temelji na vašem izrecnem soglasju. Odločitev skladno z 9.(1) členom SUVP ne sme temeljiti na posebnih kategorijah osebnih podatkov, razen če velja točka (a) ali (g) 9.(2) člena SUVP in če so sprejeti ustrezni ukrepi za varovanje vaših pravic in svoboščin ter gre za upravičene interese. V povezavi z odločitvijo, ki je potrebna za sklenitev ali izvedbo pogodbe med vami in nadzornikom, ali z odločitvijo na podlagi vašega izrecnega soglasja (točki (1) in (2) zgoraj), bo nadzornik podatkov izvedel ustrezne ukrepe za varovanje vaših pravic in svoboščin ter upravičenih interesov, kar vključuje vsaj pravico do zagotovitve človekovega posredovanja s strani nadzornika in pravico do izražanja vašega stališča glede izpodbijanja odločitve.

15.10.       Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Brez vpliva na kakršne koli druga administrativna ali pravna sredstva imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, in sicer v državi članici Evropske unije, kjer imate običajno prebivališče, kjer ste zaposleni ali kjer se je zgodila domnevna kršitev, v kolikor smatrate, da obdelava vaših osebnih podatkov krši določbe SUVP. Nadzorni organ, pri katerem vložite pritožbo, vas bo obvestil o poteku in izidu pritožbe, vključno z možnostjo pravnega sredstva skladno z 78. členom SUVP.

16.  Spremembe tega obvestila o varstvu podatkov

Pridržujemo si pravico do sprememb tega obvestila o varstvu podatkov. Vse morebitne spremembe bodo objavljene. Zadnje spremembe so vedno objavljene na vrhu obvestila o varstvu podatkov. Prosimo, da občasno preverite ta obvestila in si zagotovite, da boste poznali vse spremembe pri izvajanju pravilnika o zasebnosti.