Trifala prah 80 g, bio

16.00

V ajurvedski tradiciji velja triphala za sredstvo, ki pozitivno vpliva na čiščenje in spodbujanje prebavnega trakta in deluje blago odvajalno.

Kategorija:

Opis

Trifala uravnava prebavo, deluje kot blago odvajalo, ne da bi povzročala krče. Čisti črevesno steno in odpravlja črevesne obloge. Spodbuja delovanje črevesja in krepi napetost (tonus) debelega črevesa. Pomaga pri razstrupljanju jeter in čisti kri; pri daljši uporabi znižuje čezmerno telesno težo. Povečuje splošno odpornost telesa. Za razstrupljanje telesa se priporoča jemanje 1-2x letno; 2 do 3 mesece skupaj, po 1-2 žlički zvečer pred spanjem. Ime Triphala pomeni »trije sadeži« in je unikatna kombinacija amle, haritakija in bibitakija. Haritaki (kebulski mirobalanovec) ima pozitiven učinek na metabolizem in absorpcijo hranil in deluje kot tonik za živčna tkiva in oči. Bibitaki (indijski mirobalanovec) ima poživljajoč vpliv na pljuča in prebavna tkiva. Amla (indijska kosmulja) pa je znana po svojih pomlajevalnih in poživljajočih učinkih. Triphala ima visoko hranilno vrednost, je bogat vir vitamina C in deluje kot antioksidant.

Priporočena dnevna količina: 3 – 6 g na dan s toplo vodo oz. po navodilu zdravnika. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Hraniti v suhem, hladnem in temnem prostoru.

* Učinki prehranskih dopolnil niso potrjeni s strani EFSA.

Sestavine: indijska kosmulja 333,4mg/g, kebulski mirobalanovec 333,4mg/g, indijski mirobalanovec 333,4mg/g;

Vsebina: 80 g
Proizvedeno v Indiji.
Uvoznik za Slovenijo: Shankara d.o.o.