Satavari, bio

18.00

V ajurvedski tradiciji je satavari pojmovan kot rasayana – pomlajevalno sredstvo. Satavari ima pozitiven vpliv na ženski reproduktivni sistem, blagodejno pa učinkuje tudi na živčevje in imunski sistem. Indijski špargelj je eden glavnih naravnih virov fitoestrogena, zato se v ajurvedi uporablja kot pomembno prehransko dopolnilo za ženske. Blagodejno učinkuje v času mene in umirja vročinske valove. Podpira hormonsko ravnotežje in podaljšuje menstrualni cikel.
Varuje pred okužbami ter povečuje splošno odpornost ter tudi deluje kot afrodiziak. Blago spodbuja izločanje vode ter varuje srce in ožilje. V času dojenja spodbuja tvorbo in izločanje mleka.

Kategorija:

Opis

Asparagus racemosus je vrsta šparglja, ki raste v Nepalu, na Šrilanki, v Indiji in na področju Himalaje. Indijski špargelj je divji sorodnik nam znane vrste špargljev in ima enako dober okus. Rastlina zraste od enega do dveh metrov v višino in raste na kamnitih ravninah ob vznožju visokih gora, na nadmorski višini 1300 do 1400 m. Indijski špargelj uspeva tudi kot gojena rastlina.

Priporočena dnevna količina: 1 – 2 tabletki dvakrat dnevno. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
* Učinki prehranskih dopolnil niso potrjeni s strani EFSA.

Latinsko ime: Asparagus Racemosa
Slovensko ime: indijski špargelj
Angleško ime: Liliaceace

Sestavine: indijski špargelj 76%
Ostale sestavine: škrob, dikalcium fosfat, arabski gumi, natrijev karboksimetilškrob, koloidni dioksid. Sredstvo proti strjevanju: smukec, magnezijev stearat. Konzervans: kalijev sorbat.

Vsebina: 60 tablet, 500 mg.
Proizvedeno v Indiji
Uvoznik za Slovenijo: Shankara d.o.o.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.