Arjuna, bio

18.00

Arjuna je zelišče, ki ohranja zdravo srce, blagodejno vpliva na krvožilni sistem in blaži težave nastale zaradi bolezni srca in ožilja. Deluje kot tonik za srce in pripomore k zmanjšanju holesterola ter pozitivno vpliva na krvni pritisk. Lubje arjune vsebuje sestavine fenola, glikozidne flavone in b-sitosterol. Te sestavine podpirajo srce in celoten kardiovaskularni sistem.

 

Opis

Arjuna pomaga pri kardiovaskularnih boleznih. Zelišče pomaga tudi pri lajšanju napetosti in stresa. Izboljša delovanje srca ter moč srčne mišice. Raziskave so pokazale, da ima tudi pomebno vlogo pri zmanjševanju holesterola.

Terminalia Arjuna je drevo, ki je doma v Indiji in Bangladešu in zraste do 27 metrov v višino. Ima široko krošnjo iz katere se veje spuščajo navzdol. Drevo ima podolgovate, koničaste liste, ki so na vrhu zeleni in spodaj rjavi. Lubje drevesa je gladko in svetlo sive barve. Rastlino imenujejo tudi dhawal (»bel«) zaradi svetle barve zunanjega lubja. Drevo cveti z rumenimi cvetovi med marcem in junijem, sadeže pa obrodi med septembrom in novembrom.

Priporočena dnevna količina: 1 – 2 tabletki dvakrat dnevno. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
* Učinki prehranskih dopolnil niso potrjeni s strani EFSA.

Latinsko ime: Terminalia Arjuna
Angleško ime: Arjuna Myrobalan
Sestavine: Terminalia arjuna 76%
Ostale sestavine: škrob, dikalcium fosfat, arabski gumi, natrijev karboksimetilškrob, koloidni dioksid. Sredstvo proti strjevanju: magnezijev stearat. Konzervans: kalijev sorbat.

Vsebina: 60 tablet, 500 mg.
Proizvedeno v Indiji.
Uvoznik za Slovenijo: Shankara d.o.o.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.