ayurvedska masaža po porodu

 Regenerativni programi za pomlajevanje in razstrupljanje telesa 

Čiščenje telesa od nakopičenih strupov je pomembna preventiva v ajurvedskem zdravljenju. Ajurveda pravi, da je zdravje vitalno ravnovesje med telesom, umom in zavestjo ter ravnovesje med tremi osnovnimi telesnimi energijami t.i. došami:

  1. vata (energija gibanja),
  2. pita (energija metabolizma, transformacije),
  3. kapha (energija oblikovanja in trdnosti telesne strukture) . 

Ajurvedske masaže in terapije upočasnijo procese staranja, poživijo telo in duha ter okrepijo imunski sistem.

Pomlajevanje telesa in globoka sprostitev z ajurvedskimi regenerativnimi programi

S terapijami kot so ajurvedska masaža telesa, širodara terapija ter akupresurna bioenergija  marma se na novo vzpostavi ravnovesje. V času terapij je predpisana ajurvedska dieta ter očiščevalna zelišča za čiščenje prebavnega trakta in jeter. Izbirate lahko med enodnevnimi ali večdnevnimi tretmaji, ki potekajo 3-10 DNI. Tretmaji potekajo v zaporednih dnevih da se doseže večji terapevtski učinek. Prvi dan se telo sprosti, naslednje dni pa se začne temeljitejše izločanje toksinov iz telesnih tkiv. Pride do globlje regeneracije in pomlajevanja telesa.

Ajurvedske masaže delujejo očiščevalno, pomlajevalno in povečajo vitalnost. Odpravijo sklepne in mišične bolečine ter sprostijo telesna tkiva. Širodara je posebna ajurvedska terapija, kjer se neprekinjen tok toplega olja s počasnimi in nežnimi gibi usmeri na čelo in tretje oko. To je nežna masaža čela s toplim oljem kjer se potopimo v stanje globoke meditacije. Ta izjemno sproščujoč tretma preklopi naš um iz nemira in stresa v popolno sprostitev. Bioenergijska terapija Marma poveča pretok energije v telesu in nam pomaga, ko nam primankujeta energija in vitalnost. Je močna sprostitvena terapija, ki osvobodi negativna čustva in odstrani mentalno napetost ter vzpostavi jasnost in umirjenost uma.

Sprostite in okrepite svoje telo in duha z ajurvedskimi terapijami!

Regenerativni program se priporoča 1-2x letno, za povrnitev dobrega počutja. V programu se izvaja kombinacija  masaže telesa akupresurna terapija, širodara ter nasja terapija. Po potrebi se izvajajo tudi ušesna, očesna terapija, enema - zdravilni klistir ali dodatne terapije za križ, kolena ali vrat.

Program še posebej odpravlja bolečine v križu, ramenih, vratu, v kolenih ter ostalih sklepih. Sprosti celotno mišičje telesa ter pomirja živčni sistem. Izboljša se tudi postava in gibanje telesa.

Regenerativni program poleg masaž telesa z olji, vključuje tudi marmo in širodaro terapijo. S temi terapijami se lajšajo glavoboli, migrene, pomirja nespečnost, utrujenost ter preobremenjenost in izgorelost. Širodara terapija se priporoča pri pogostem glavobolu, migreni, za uravnavanje visokega krvnega tlaka, utrujenosti, izgorelosti in za umirjanje stresa. Širodara terapija čisti podzavest in nas osvobaja nezavednih potlačenih čustev. Marma akupresurna bioenergija obnovi energijo telesa. Marme so povezane z nadiji- subtilnimi energijskimi kanali in čakrami- energijska središča in predstavljajo energijsko mrežo subtilnega polja. So nekakšen vmesnik, ki omogoča izmenjavo energij med fizičnim in subtilnim telesom. Pomembne so tako za zdravljenje subtilnega kot fizičnega telesa. Z delovanjem na njih vplivamo na nadije ter na vse notranje organe.

Večdnevni tretmaji so namenjeni globljemu razstrupljanju in pomlajevanju telesa ter povrnitvi dobrega počutja in občutka harmonije.Terapije globoko sprostijo ter povrnejo energijo ter psihofizično ravnovesje.

Regenerativni program je prav tako priporočljiv za mamice po porodu, saj se lažje in hitreje okrepijo in vzpostavijo ravnovesje v telesu. Program je primeren je za vse, ki bi si radi povrnili dobro počutje, vitalnost in poživili svoje telo.

Dodatna pomoč pri razstrupljevanju

Tretmaji so učinkovitejši, če jih dopolnimo z dieto in sicer pri ajurvedskem čiščenju telesa svetujemo enolično dieto – t.i. monodieto s kičerijem, ki je lahko prebavljiva jed. Kičeri je sestavljen iz basmati riža in fižola mung dal, tako da ni občutka lakote, telo pa se razstruplja in prebavni trakt obenem počiva. Telo se učinkovito razstrupi, izgubi se tudi kakšen kilogram ali več. V telesu se zaradi nepravilne prehrane, onesnaženosti okolja in hrane ter vsakodnevnega stresa kopičijo strupi. Vse to povzroča pešanje imunskega sistema, splošno utrujenost, slabo prebavo, razdražljivost in lahko vodi tudi v večje zdravstvene težave.

Savnanje in uporaba vročih kopeli

V dnevih, ko izvajamo program, je priporočljivo savnanje ali vroče kopeli, kar dodatno vzpodbudi izločanje toksinov iz telesa.

ENODNEVNI PAKETI
PAKET POŽIVITVE:  abjanga + marma
 ajurvedska masaža telesa + akupresurna terapija
  120 min...90 €
PAKET SPROSTITVE:  abjanga + širodara
ajurvedska masaža telesa + polivanje čela s toplim oljem
   135 min...95 €
PAKET RAVNOVESJA:  abjanga + marma + širodara
ajurvedska masaža telesa + akupresurna terapija + polivanje čela s toplim oljem
    160 min...125 €
CENIK ZA VEČDNEVNE PAKETE - 3, 5 ali 7 dnevni