MARMA – akupresurna bioenergija

ayurvedska marma masaža

Marma terapija je bioenergijska tehnika zdravljenja v ajurvedi, ki stimulira marma akupresurne točke na površini telesa, kjer se zbira energija. Marma točke so središča življenske sile ali prane in v prevodu pomenijo skrivnost, vitalnost.
 

Marma akupresurna bioenergija za sproščanje in obnovo energije

Marma terapija poveča pretok energije v telesu in nam pomaga, ko nam primankujeta energija in vitalnost. Je močna sprostitvena terapija, ki osvobodi negativna čustva in odstrani mentalne blokade, vključno s tistimi podzavestne narave, hkrati pa nam pomaga širiti zavest ter povečuje jasnost in umirjenost uma.

Terapija omogoči telesu in umu globok počitek in ju uravnoteži. Obnovi raven energije, aktivira se regeneracija telesa in izboljša telesno in duševno zdravje.

S stimulacijo marma točk očistimo polje avre, izboljša se tudi kakovost spanja in počitka.

Vpliva na mišično sprostitev, lajša bolečine v telesu ter razbremeni fizično in mentalno napetost. Vpliva na boljši pretok limfne in krvne cirkulacije, izboljša hidracijo telesa ter krepi imunski sistem. Pomaga pri okrevanju ter lajša degenerativne bolezni.

Marma akupresurne točke se zapirajo zaradi stresa, nepravilne prehrane, premalo gibanja in onesnaženega okolja. Z nežno stimulacijo marma točk se zopet vzpostavi pravilen pretok energije.

Nadiji ali energijski kanali

Marme so povezane z nadiji- subtilnimi enerhijskimi kanali in čakrami- energijska središča in  predstavljajo  energijsko mrežo subtilnega polja. So nekakšen vmesnik, ki omogoča izmenjavo energij med fizičnim in subtilnim telesom. Pomembne so tako za zdravljenje subtilnega kot fizičnega telesa. Z delovanjem na njih vplivamo na nadije ter na vse notranje organe.

Obstoj marma točk dokazuje, da telo  vsebuje kompleksno energijsko polje preko katerega se lahko vpliva na fiziolške in psihološke procese.

Marma terapija povrne stanje harmonije telesa in duha. Izvaja se za spodbujanje zdravja in vitalnosti, zato se jo priporoča v seriji več tretmajev ali v sklopu regenerativnega programa. Izvaja se brez olja na oblečeno telo.

 30/45/60  minut  ...  30/ 45/ 50  €