padabjanga je ayurvedska masaža stopal

PADABJANGA - ajurvedska masaža stopal

Padabjanga je ajurvedska masaža stopal preko marma akupresurnih in refleksnih točk. Marma akupresurne točke so energijske točke telesa. Refleksne in marma točke so povezane s posameznimi deli telesa ter z notranjimi organi in žlezami. Masaža stopal je znana tudi kot terapija dotika, saj se s pomočjo refleksnih točk na stopalih aktivirajo zdravilne moči telesa in ponovno se spodbudi  pretok energije. Masaža stopal je univerzalna metoda za ohranjanje zdravja in pomoči pri različnih težavah.

Z masažo stopal blažimo stres, nemir, nespečnost in pomirjamo bolečine. Pospeši limfni in krvni obtok in izboljša delovanje imunskega sistema. Z refleksno masažo stopal se poživi tudi sposobnost koncentracije in produktivnosti ter pomirja hiperaktivnost.

Pri refleksoterapiji  z masiranjem in pritiskanjem refleksnih področij na stopalih, vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa. Če je cona  organa, kjer pritiskamo boleča ali spremenjena, to običajno odraža  neko energijsko blokado, ne pomeni pa nujno bolezni. Pogostokrat se bolečine v različnih delih telesa - glavoboli, bolečine v križu, hrbtenici, vratu, prebavne težave, odražajo na točkah na stopalu.  

Kako učinkuje ajurvedska masaža stopal?

  • Sprostitvena masaža izboljša delovanje notranjih organov in vpliva na vitalne funkcije telesa
  • Spodbudi pretok energije v telesu in vklopi samozdravljenje telesa
  • Sprosti čustvene blokade, stres ter povrne harmonijo in mir

Refleksoterapija je  priporočljiva  za vzdrževanje zdravja, zelo pa je koristna tudi pri premagovanju zdravstvenih težav in  rehabilitaciji po težjih boleznih. Primerna je za vse starosti, tudi  za otroke, invalide ter starejše. Masaža stopal se je prakticirala v različnih kulturah sveta skozi stoletja za ohranjanje zdravja in dobrega počutja.
30/45/60  minut  ...  27/ 40/ 50  €